Pages

League of Explorers kártyaelemzések - I. rész

Nem is olyan rég még a Grand Tournament lapjai láttán kapkodtuk a fejünket. Alig vettük végig az összes új kártyát, a Blizard máris bejelentette az új Solo Adventurest. Naxxramas lélekölő folyosói és a Blackrock Mountain forró mélységei után ezúttal régészeti kalandozásokra adhatjuk a fejünket. Némi euró, vagy összefarmolt arany kicsengetése után csatlakozhatunk a Felfedezők Ligájához, hogy 4 héten keresztül előássuk a Hearthstone legújabb minionjait és spelljeit.


Jeweled Scarab

(2 mana, 1/1, Battlecry: Discover a 3-cost card)



Destinix: A Discover kulcsszó gyakorló lapja ez, teljesen indokolatlan statokkal. A 3 manás kártya megszerzése izgalmas lehet a második körben, de rengeteg lap tud 2-3-as statokat produkálni ezen az áron. Ha belegondolunk, hogy hasonló élményt nyújt nekünk a Webspinner, aki csekély statjait olcsó árral magyarázza, rögtön kedvtelenek leszünk az új bogár láttán.

2/5

Akazay: Emlékeztek a Novice Engineer-re? Amióta 2 manára nerfelték, azzal sem játszik senki, és gyaníthatóan ez a sors vár erre a ganajtúróra is. Nincs az a random 3 manás kártya, amiért megérné gyakorlatilag kihagyni a második körünket.

1/5

heelshawnka: A testtel rendelkező ping&pass, amiből tudod, hogy játszhatsz valamit a következő körben. A tempót nem segíti, a boardot nem befolyásolja, úgyhogy inkább csak tegyétek be azt a 3 manás kártyát, amit amúgy is akarnátok játszani. Valószínűleg csak azért nyomtatta ki a Blizzard a bogarat, hogy megértsük az új kulcsszó működését.

1/5


Összesen: 4 pont


Ancient Shade

(4 mana, 7/4, Battlecry: Shuffle an ‘Ancient Curse’ into your deck that deals 7 damage to you when drawn)



Destinix: A rettegés, hogy egyszer csak az arcomba kapok 7 sebzést, nem ér meg egy indokolatlan magas támadó erejű miniont, akit valószínüleg rögtön elkaszálnak az alacsony életereje miatt.

1/5

Akazay: Ezt egy új játékosoknak szánt oktatási segédanyagként tudom értelmezni, hiszen egyszerre viszi a Piloted Shredder és a Big Game Hunter is. Arról már nem is beszélve, hogy a látszólagos tempóelőnye se váltható be valós szituációkban.

1/5

heelshawnka: Az aggro druid játékosok egyidejűleg csaphattak a levegőbe az ősi árnyék láttán, hiszen ha jó kézbe érkezik, akkor botrányos tempóelőnyt jelenthet. Ugyanakkor nincs az a meccs, ahol önként belenéznék 7 sérüléspontba, és mire ezt leírtam egy korrekt 4 drop már el is bánt vele.

2/5 


Összesen: 4 pont


Anubisath Sentinel

(5 mana, 4/4, Deathrattle: Give a random friendly minion +3/+3)



Destinix: Aki szívesen manőverezett korábban a Dark Cultisttal, az rutinnal fogja megfelelő sorrendben halálba küldeni a minionjait, akik ezúttal támadó bónuszt is kapnak majd. Sokat látott fiú lesz ez.

3/5

Akazay: Kicsit gyorsnak érzem ehhez most a Ranked metát, és mivel egyik tribe-ba sem tartozik, kétséges, hogy melyik dekk látná hasznát. Egy “Mech” vagy “Beast” felirattal sokkal szívesebben próbálkoznék vele.

3/5

heelshawnka: 5 manáért a 4/4-es testet a jelenlegi metában csak akkor vagyok hajlandó kitenni, ha annak Azure Drake a neve. Jó dolog a társak buffolása, de túl lassú ahhoz, hogy komolyan számolni kelljen vele, üres boardon pedig teljesen haszontalan.

1/5


Összesen: 7 pont


Summoning Stone

(5 mana, Whenever you cast a spell, summon a random minion of the same Cost)



Destinix: Korábban egy Tavern Brawl foglalkozott a témával, akkor rendkívül szórakoztató volt. Most, hogy sikerült ezt az élményt egy kártyába süríteni, adott a kérdés: túl tud mutatni a komolytalan, fun deckeken? A következő hetek választ adnak rá, amint spell-heavy paklik ennek segítségével próbálják majd elárasztani a terepet. Én bizakodó vagyok.

3/5

Akazay: Egy Spare Partokkal operáló, Tempo-orientált Mage pakliban el tudnám képzelni, de ez alapvetően tényleg csak egy mini Tavern Brawl, kártya formájában.

2/5

heelshawnka: Ez elméletben egy beteg kártya. Gyakorlatban halott. Mire értelmes droppot kaphatnál belőle, addig már rég nem lesz az asztalon, önmagában pedig csak egy... kő.

2/5


Összesen: 7 pont



Djinni of Zephyrs

(5 mana, 4/6, Whenever you cast a spell on another friendly minion, cast a copy of it on this one)



Destinix: Szerintem a minion buffolásra specializálódott hősök és dekkek imádni fogják a dzsinnt. Ha épp nem tudod kihasználni az adottságait, akkor sem kell szégyenkeznie a statjai miatt. Ha pedig elkezdi magára venni akár csak a legegyszerűbb bónuszokat is, könnyen zavarba hozhatja majd az ellenfelet.

4/5

Akazay: Ugye Eydis Darkbane és Fjola Lightsbane érkezésekor is azt mondogattuk, hogy majd a Paladin meg a Priest hogy elszállnak ezekkel… talán ezúttal bejön, de nagy összegben nem fogadnék rá.

4/5

heelshawnka: A kedvenc kártyám az első szárnyból. Az öreg Djinni új szintre emelte a secret paladinomat, így ha nem a Mysterious Challenger hozza le a meccset, ott van a buffolásra izguló lámpalakó. Ha éppen nincs mit tankolni, akkor sem kell a kezedben maradnia, 5 manáért a 4/6-os test nagyon korrekt.

5/5


Összesen: 13 pont


Reno Jackson

(6 mana, 4/6, Battlecry: If your deck contains no more than 1 of any card, fully heal your hero)



Destinix: Én teljesen oda vagyok Reno-ért. Rajongásom nem is az adott meccsen kifejtett hatásából fakad. Persze, a tény, hogy a megfelelő körülmények között akár 29 is gyógyíthatsz magadon, önmagában bombasztikus. Mégis, engem az hoz lázba, hogy ez most valami teljesen más. A kártya birtokosa szokatlan dekk építésbe kezdhet, ahol nem az agyonszapult aggro felállást, hanem az elnyújtott stratégiát választja, miközben nagy gonddal válogatja többnyire egyesével össze a kártyákat, bizonyítási lehetőséget adva olyan lapoknak és kombóknak, melyeket egyébként talán sosem látnánk.

5/5

Akazay: Haragszom erre a kártyára, mert nagy szükség lenne arra, hogy a Warrior, a Mage és a Warlock mellett a többi Class is rendelkezzen valami extrém túlélési technikával. Ez viszont inkább a fun irányából közelít a kérdéshez, ami nem életképes a létrán.

3/5

heelshawnka: Reno Jackson a kártya, amire várt minden control játékos. Nincsen jobb érzés annál, amikor a facehunter kezében pont egy lethalnyi érték van, te pedig ledobod a menő kincsvadászt az asztalra. Negatívum, hogy a teljes paklidat köré kell építeni, különben sosem fog aktiválódni, így nem fogja egymaga megoldani az aggro kérdést, de talán tud valamennyit lassítani a létrán.

4/5


Összesen: 12 pont


Explorer’s Hat

(2 mana, Give a minion: +1/+1 and add “Deathrattle: Add an Explorer’s Hat to your hand”)



Destinix: Harrison Jones emeli kalapját, mi pedig számolni kezdünk. 2 manáért 1-1-et osztani drága, de ha figyelembe vesszük, hogy a rohanós hunter dekkek gyakran hagynak manát elköltetlenül a játék kései szakaszában, akkor a bumerángét visszatérő kiegészítő máris vonzó lehet. Próbát megér.

3/5

Akazay: A bumeráng-effektus valóban kedves lehet, de ezért az árért a +1/+1 vajmi kevés. Lehetséges, hogy tévedek, de szerintem túl nagy tempóvesztés. Mondjuk egy Lock and Loaddal vicces is lehet a 10. kör táján.

2/5

heelshawnka: A Hunter kapott egy örökké a kezében maradó Dreadsteedet. Nincs az a tempójátékos, aki 2 manát pazarolna egy minion vagy a képessége kijátszása helyett.

2/5


Összesen: 7 pont


Forgotten Torch

(3 mana, Deal 3 damage. Shuffle a ‘Roaring Torch’ into you deck that deals 6 damage)



Destinix: Mostanra biztosak lehetünk benne, hogy a lassabb tempót kedvelő játékosoknak kedvez az új kalandcsomag. Elsőre talán alul marad a többi removal-lal szemben a fáklya, de ha jó esélyt látunk a paklink kipörgetésére, akkor mindenképp megéri alapoznunk rá.

3/5

Akazay: Ugyan ez a lap máris elkezdett megjelenni a metában, szerintem múló divatról van szó. Ár-érték arányban sokkal jobb megoldásokkal rendelkezik a Mage, és ha elengedjük a Fatigue-re és Renora építő bohóckodásokat, nincs erre szüksége komoly dekknek.

3/5

heelshawnka: A legtöbb mage decknek szerves része lesz ez a kártya. Tempóban triggere a Flamewakernek és a plusz tűzgolyónak mindig örül, a freeze amúgy is végig fogja pörgetni a pakliját és a budget játékosok is kaptak 6-18 sebzést ingyen.

4/5


Összesen: 10 pont


Sacred Trial

(1 mana, Secret: When your opponent has at least 3 minions and plays another, destroy it)



Destinix: A sok hisztit kiváltó Dr. 6 most még sokszínűbb lett, de talán pánikra ezúttal nincs különösebb ok. A pálya telepakolása általában olyan dekkekre jellemző, amik alacsony értékű harcosokat alkalmaznak, így az egyikük elvesztése talán nem lehet akkora arconcsapás. Mindemellett fontosnak tartom kiemelni, hogy kijátszott karaktere vonatkozik a kivégzés, tehát Muster for Battle-el, Imp-losionnel, vagy Unleash the Houndssal nem lehet kibekkelni a dolgot.

3/5

Akazay: Végre kap egy Secretet a Midrange Pala is! A Secret Paladinba már csak a Mysterious Challenger 5-ös korlátozása miatt sem fér bele, és nem is tenne hozzá sokat a potenciáljához.

4/5

heelshawnka: Minden típusú Paladin kapott egy olcsó választ Dr. Boom-ra. Ha csak egy minionja van az asztalon az ellennek és arra érkezik mindenki kedvenc 7. köre, akkor is a 7/7-es testet fogja megsemmisíteni. Nem fogok csodálkozni, ha a Repentance helyén idővel ez lesz a standard 5. secret. Más ellen azonban annyira nem hasznos, ha ennek a kijátszásáig nem oldottad meg a boardot, ezzel sem fogod.

4/5 


Összesen: 11 pont


Rumbling Elemental

(4 mana, 2/6, After you play a Battlecry minion, deal 2 damage to a random enemy)



Destinix: Nem tudom eldönteni, hogy panaszkodnom kell e a 2-es támadó erő miatt. A Shaman szereti a battlecry-t, ráadásul tudjuk, hogy a későbbiekben tartogat még erre építő lapokat a kalandcsomag, így könnyen lehet, hogy nagyot nézünk majd, mikor az alábecsült új elemental folyamatosan tolja a sebzést a csapatainkra.

3/5

Akazay: A statokról elsőre az jutott eszembe, hogy hetek óta nem láttam Maiden of the Lake-et Play Mode-ban. Az effekt viszont kemény, még az is lehet, hogy feltámad hamvaiból a Midrange Shaman.

4/5

heelshawnka: Nincs elég hely ennek a lapnak jelenleg sehol, de ha átpörgettük a teljes kalandot, akkor visszatérhetünk rá. Brann Bronzebeard érkezésével úgyis el fogják lepni a battlecry-heavy deckek a játékot.

3/5


Összesen: 10 pont


Dark Peddler

(2 mana, 2/2, Discover 1-Cost card)



Destinix: S a zoo lockok örvendeznek vala, miként tökéletesen passzoló új minion érkezik az albumukba. Ez a csúnya bácsi először átmegy a vanilla teszten, aztán a kezünkbe nyom egy olcsó lapot és még a vállát sem kell megveregetnünk érte. Sokkal élhetőbb konstrukcióban működik, mint a fent tárgyalt Scarab.

4/5

Akazay: Elég sok Zoo-ban cserélte le a Haunted Creepert. Ha ez a trend így folytatódik, előbb-utóbb az egy meccsen kijátszott kártyáknak több, mint a fele a paklin kívülről fog érkezni…

4/5

heelshawnka: A statok teljesen okésak, Warlocknak amúgy is kell mindig lap a kezébe, standard kettő drop lehet belőle. Ráadásul a potenciál, hogy milyen erős kártyákat fedezhetsz fel vele, sokkal értékesebbé teszi, mint az elsőre gondolnánk.

4/5 


Összesen: 12 pont


Obsidian Destroyer

(7 mana, 7/7, At the end of your turn, summon a 1/1 Scarab with Taunt)



Destinix: Szerintem ez a cucc para. A legendás Hogger nem tűnik ennyire izgalmasnak, pedig komolyabb szárnysegédeket pakol le maga mellé, cserébe viszont könnyen meg lehet tőle szabadulni. Esetünkben hiába legyintünk az 1/1-es Scarabok láttán, a Destroyer tekintélyes vanilla statokkal képviseli az egyre erősödő Taunt Warrior ügyet.

5/5

Akazay: Eddigi tapasztalataim szerint, amennyiben Unstable Portalból kapjuk, remek kártya. Viszont semmilyen más szituációban nem látom értelmét, sajnos.

2/5

heelshawnka: Az anyacég tovább erőlteti a Taunt Warriorok létezését, a budget control deckek gazdagodtak egy olcsó Hogger/Dr. Boom hibriddel, de a lap igazi ereje arénában fog kijönni, mivel a draftod 85%-át common kártyák teszik majd ki, így viszonylag nagy eséllyel lesz lehetőséged kiválasztani a pusztítót. Más kérdés, hogy senki nem arénázik Warriorral, de ha ilyen kártyákat nyomtat továbbra is a Blizzard, akkor ez meg fog változni.

4/5


Összesen: 11 pont



Hamarosan indul a második szárny és még több kalandozós kártya üti a kalandra kész játékosok markát. Keresetlen elemzéseinket pár nap és folytatjuk.


--->

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése