Pages

The Grand Tournament kártyaelemzések - 12. rész

Egyre több tapasztalat áll rendelkezésre a TGT-be foglalt kártyák kapcsán. Az újítások bár felborítani nem, megpiszkálni már most meg tudták a metát, miközben az arénás arányok is tovább változtak. Miközben igyekszünk feldolgozni az új élményeket, folytatjuk keresetlen kritikánkat az új eresztés mentén.



Korábbi eszmefuttatásainkat itt találhatjátok:






(1) Arcane Blast

Deal 2 damage to a minion. This spell gets double bonus from Spell Damage



Destinix: Majd mikor lent lesz Malygos és az ellenfél 1 manáért fog 11-et fog kiosztani, akkor elkezded felértékelni a a spell damage alapú történeteket.

4/5

Akazay: Nem igazán értem ennek a kártyának a hasznát. A Spell Damage a Windfury ikertestvére is lehetne, egyszerűen egyik sem tud jelentős formában megragadni a metában. Ezen ez a lap sem változtat.

2/5

dekhal: Sok spell damage-es lapot kapott a mage, egy ilyen pakliban el tudom képzelni, de hiányolom a lehetőséget, hogy ne csak minionokra lehessen rárakni, de nyilván ez az olcsóság miatt is van

3/5


Összesen: 9/15


(3) Polymorph: Boar

Transform a minion into a 4/2 Boar with Charge



Destinix: Gyermeki rajongással vagyok eziránt a lap iránt. Egy kifáradt, megsebzett harcosunk átváltoztatása és ismételt harcba küldése legalább annyira vonzó lehet, mint egy combosabb ellenséges minion egy fokkal ártalmatlanabbá tétele. Kínos deathrattle-öktől tudunk megszabadulni, ha pedig lent van egy kedves Fallen Hero, akkor a klasszik bárányhoz hasonlóan rögtön le is tudjuk kapni.

4/5

Akazay: a Tempo Mage-ek minden bizonnyal remekül fognak szórakozni az új játékszerükkel, a Hunterek pedig mérgesen puffoghatnak, hogy osztozkodniuk kell a vaddisznókon.

4/5

dekhal: Az eddigi egyik kedvenc lapom, mégpedig azért, mert ez az egyik legsokoldalúbb kártya az újak közül. Be tud tölteni finisher és removal funkciót is egyszerre, ráadásul mindezt nagyon jó árért.

5/5


Összesen: 13/15


(4) Dalaran Aspirant (3/5)

Inspire: Gain Spell Damage +1



Destinix: Az aspiránsok eddig kifejezetten kedvelhető harcosok a kiegészítőt illetően. A TGT poszter fiújaként működő arc körről körre erősítheti varázserőnkent, ami a fentebb tárgyalt Arcane Blasttal csak még izgalmasabb lehet. Muszáj lesz tőle azonnal megszabadulni, ami az életerejének köszönhetően nem is tűnik majd olyan könnyű feladatnak a 3., 4. körben.

4/5

Akazay: A vanilla statok rendben vannak, de el kell repülnie két Fireblastnek, mire megtermeli az árát. Ennél egyszerűbben is lehet Spell Damage-t az asztalra pakolni, még sem él vele senki - megkockáztatom, ezután sem fog.

3/5

dekhal: Rankedben szerintem nagyon jól jöhet, sokszor hiányzik az a +1 sebzés a spelleknél amit ez biztosít, ha pedig a boardon tudjuk tartani, akkor ez csak még tovább sokszorozódhat. Arénában viszont nem sok hasznát látom, úgy, hogy nincs egy egész pakli köré építve.

4/5


Összesen: 11/15


(1) Power Word: Glory

Choose a minion. Whenever it attacks, restore 4 Health to your hero



Destinix: Ha a Blessing of Wisdom-mal is komoly dilemmába tudtuk taszítani az ellenfelünket azzal kapcsolatban, hogy támadjon-e vagy sem, akkor biztosak lehetünk benne, hogy itt is megremeg majd a keze. Saját, támadásra kész minion esetén pedig rögtön tisztességes gyógyítást kapunk

4/5

Akazay: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a Priestnek pont erre a lapra volt szüksége, hiszen eddig sem okozott neki gondot az aggro. Ettől függetlenül biztosan megtalálja majd a helyét néhány pakliban.

4/5

dekhal: A priest eddig is kiválóan tudta elpazarolni a mana kristályait saját maga gyógyítására, miközben az ellenfél board-ja szép lassan betelik. De ezt most legalább elérhető áron kapjuk meg.

3/5


Összesen: 11/15

(2) Convert

Put a copy of an enemy minion into your hand



Destinix: Szerintem ez a lap felháborító. Miként a Gang Up is képes volt átrendezni az arckifejezésünket, pedig az, jól lehet 3 példányt, de csak a dekkbe kevert, biztosak lehetünk benne, hogy ez a borzadáj kikészít majd minket, mikor dédelgetett kedvencünk megjelenik majd az ellenfél oldalán.

5/5

Akazay: Egyrészt borzasztóan tetszik a lap, másrészről nagyon helyzetfüggőnek látom. Nem lesz belőle egyetlen pakli alapköve sem, de sosem árthat ha van egy kéznél.

3/5

dekhal: Jónak tűnik első ránézésre, de ha végiggondoljuk, hogy hány kört és manát vesz igénybe, hogy egy nagy minionra rátoljuk a convertet, kijátszuk és tudjunk is vele támadni már nem tűnik olyan vonzónak.

2/5


Összesen: 10/15


(2) Wyrmrest Agent (1/4)

Battlecry: If you're holding a Dragon, gain +1 Attack and Taunt



Destinix: A 2/4-es taunt igen tisztességes minionnak tűnik második körben. Egyre inkább érzem azt, hogy sikerrel pótolják a fejlesztő fiúk a sárkány tematika erősítését ebben a ciklusban.

4/5

Akazay: Azeroth kocsmái tele lesznek a sarokban magányosan hüppögő Deathlordokkal, akik nem értik, miért vesztették el a munkájukat. A Dragon Priest pedig a meta megkerülhetetlen szereplőjévé válik hamarosan.

5/5

dekhal: Eddig is elég jókat hallottam az új dragon priest pakliról, aminek egyik ékköve ez a lap. Tökéletes ennyi árért ilyen statokkal, de önmagában nem lesz működőképes, így arénában játszhatatlan.

4/5


Összesen: 13/15


(4) Spawn of Shadows (5/4)

Inspire: Deal 4 damage to each hero



Destinix: Ha kordában tudjuk tartani a fiatalember által elszabadított indulatok ránk eső részét, akkor pillanatok alatt belefolythatjuk a sötétségbe az ellenfél hősét. Azt érzem, ez a lap a gyakorlott kezeknek való, ott viszont veszedelmes lehet.

4/5

Akazay: Hála istennek a Shredder viszi, mint a beretva, de biztos lesz néhány őrült Shadow Priest, aki rápróbál. Garrison Commanderrel párosítva nagyon hamar veszedelmes burstöt produkál, és akkor a Flash Healben rejlő lehetőségeket még figyelembe se vettük - adjunk inkább hálát a szerencsétlen statokért.

4/5

dekhal: Látom benne a potenciált, az ár és a stat rendben vannak, kiváncsi leszek azért mi lesz a többi lap az ehhez a kártyához tartozó pakliban.

4/5


Összesen: 12/15


(3) Shadowfiend (3/3)

Whenever you draw a card, reduce its Cost by (1)



Destinix: Ha csak egy Power Word: Shieldet el tudunk lőni ugyan abban a körben, mikor megérkezik, máris hasznos tagja lehet a paklinknak.

4/5

Akazay: Egy kis mini-ramp a Priest early-game-jébe. Kombózni kell, hogy megszolgálja a helyét, de lássuk be, hogy ez nem vészesen nehéz. Egy Northsire Cleric mellé érkezve egyenesen veszedelmes lehet.

4/5

dekhal: Rendben van, sokszor nagyon nagy tempo előnyre tehetünk szert, ha csak egy manával kevesebb kerül egy lap, lásd Mechwarper, Thaurissan és társaik.

4/5


Összesen: 12/15


(7) Confessor Paletress (5/4)

Inspire: Summon a random Legendary minion



Destinix: Vicces, hogy pont a mostani kártyaeresztések miatt zuhan kevesebbet az állunk ennek a kártyának a képességét olvasva, köszönhetően a higított legendary mezőnynek. Viszont ezzel együtt is nagyon koppan, mikor földet ér: elég csak egy következő körös Gerrison Commander, és máris kész az All-Star válogatott az asztalon. A buta statok mellett is imádnivaló lapnak tűnik a leányzó.

4/5

Akazay: Ha van igazság a földön, akkor csak Tinkmastereket fog dobálni.

3/5

Dekhal: Túl random, nekem ez inkább ilyen fun kártyának tűnik, pont azért nem fogják játszani rankedban mint a Sneed’s Old Shreddert. Bár lesz amikor meccseket fordít meg, de a jelenlegi TGT által felhígult legenda kínálatból kisebb eséllyel fogunk ilyen lapot húzni.

2/5


Összesen: 9/15



Tartsatok ki, hamarosan zárjuk kártyaelemző sorozatunkat és tovább mélyedünk a Hearthstone világában!


--->

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése