Pages

The Grand Tournament kártyaelemzések - 9. rész

Budapest környékét az eső, a digitális életterünket pedig a HS kártják árasztják el. Keresetlen kritikuskörünk ismét akcióba lendül!

Korábbi eszmefuttatásaink erre találhatóak:



(2) Lance Bearer (1/2)

Battlecry: Give a friendly minion +2 Attack



Destinix: Megérkezett a prémium Abusive Sergeant, aki drágább, cserébe a kiosztott buff permanensen rajta marad a célponton. Valami azt súgja nekem, hogy a Divine Shieldek friss áradata miatt izgalmas lesz ez a lap. Kiosztani egy szuszogó harcosnak a bónuszt felesleges lehet, de ha sikerül olyan bajtárst támogatni, aki biztosan támadni fog később, akkor sokat nyerhetünk ezzel az elsőre szerénynek tűnhető lappal.

3/5

Akazay: Játszik még valaki Hobgoblinnal? Mindenki más szerintem talál jobb lapokat ezen az áron.

2/5

Dekhal: Tekintve, hogy permanens buffot ad, nagyobb haszna lehet a meccs közepén, mint az Abusive Sergeantnak, viszont önmagában nem sokat ér, hacsak nem egy Hobgoblin pakliba használjuk, mert egy 1 sebzéses minion nem tudja befolyásolni érdemben a boardot.

2/5

Deulazor: Én Paladinként úgy érzem, ez a lap számomra a mennyei megváltás lesz az early-game-jeim során. Ráadásul nem csak 1 kör erejéig, mint az Abusive Sergeant-nál, nem-nem… VÉGRE egy lap, ami hagy játszani. Ezzel úgy érzem, hamar ki fogok tudni harcolni egy Concede gombot a túloldalból. Csak belegondolok, hogy egy Argent Protectort, vagy Divine Shieldet összekombózok ezzel a lappal, és összefut a nyál a számban. Nekem keylap lesz.

5/5

(2) Cutpurse (2/2)

When this minion attacks the enemy hero, put a Coin into your hand



Destinix: Érdekes új jelenség a zsebtolvaj, akit ha ügyesen használunk, telepakolhatja a kezünket Combo aktiváló érmékkel, amik megkönnyíthetik a későbbi mészárlásunkat. Ezzel együtt picit körülményesnek érzem a srácot, aki Charge-al vagy Stealth-el együtt lenne igazán ütőképes.

3/5

Akazay: Az a baj, hogy csak olyan paklik ellen működik igazán jól, amik nem játszanak korán minionokat. Elpazarolni az asztal kordában tartására fölösleges, később pedig már nincs annak a Coin-nak akkora szerepe. Egy persze mindig jól jöhet.

3/5

Dekhal: Lehetne ebből jó kártya, mégsem értem azt, hogy egy olyan, jelenleg nehezen érvényesülő class, mint a Rogue, miért nem érdemel meg legalább egy 2/3-as miniont 2 manáért. Ez a képessége miatt leginkább Combo deckekben fog szerepet kapni, de a kevés életerő miatt nem tudom elképzelni, hogy egynél többször ki lehessen használni a képességét.

3/5

Deulazor: Az a bajom ezzel a lappal, hogy igaz, hogy early-be simán máris behozható, illetve hogy kevés mana kell hozzá, egy sima Taunttal kivédhető. Én nekem mániám, hogy egy Annoy-o-Tron vagy bármi más kevés manába kerülő Taunt lap mindig kéznél legyen - pont ezekre az esetekre. Egyébként könnyen leszedhető, de ha valahogy mégis sikerül életben tartani és poke-olgatni az ellenfelet, akkor könnyen elérhető vele a meccs totális kontrollálása. Én a Blizzard helyében engedtem volna 3/3-asra ezt a karaktert, hogy kapjon egy kis balance-t az öreg rugó a többi class-al szemben.

2/5

(4) Dreadsteed (1/1)

Deathrattle: Summon a Dreadsteed



Destinix: A Ball of Spiders után ez lesz a másik alulértékelt lap, amit a védelmembe veszek az új ciklus során. Persze, a 4 mana elsőre pofátlannak tűnik, de képzeljük csak el, mi történik, mikor sorra kapja a démon specifikus buffokat? Nyilván egy kiadós Silence után nagyon rosszul érezzük majd magunkat, de a bennem élő kitartó romantikus nagyon szeretné látni, amint ez a lap makacsul teret nyer.

3/5

Akazay: Infinite value! A Demon trait segíthet furcsa kombók összetákolásában, de alapvetően nem éri meg a tempóvesztést. Na persze ha Wilfreddel húzzuk fel 0-ért...

2/5

Dekhal: Az Anima Golemen kívül nem tudom elképzelni, hogy elférne bármi más mellé. Nem tudom mi járhatott még a fejlesztők fejében, de most egyszerre lett jobb az Anima Golem és rosszabb a Bane of Doom. Bár azt is el tudom képzelni, hogy a jelenleg alig használt Demon buffok nagy szerephez jutnak majd, akkor viszont elég jó lesz. Nekem egyelőre eddig ez a kártya a "majd kiderül" kategóriába esik.

3/5

Deulazor: Ezt a lapot egy olyan Warlock player-nek találták ki, mint én. Bármikor felhasználhatod 5 hero hp-ért egy jó öreg Sacrificial Pacttel, beolvaszthatod egy Void Terrorba, Hellfire-t ha bedobod, akkor is ott marad. Mi kell még? Mondjuk azért megemlíteném, hogy egy Grim Patront letenni ellene igencsak kecsegtető ajánlat.

4/5

(9) Icehowl (10/10) 

Charge. Can't attack heroes



Destinix: Elsőre sánta óriásnak tűnhet ez a neutrális legenda, én azért el tudom képzelni, ahogy egy komolyabb ellenséges minion megfejelése után is még tekintélyes erőt képvisel a boardon. Ancestral Healinggel Shaman kedvenc lehet.

3/5

Akazay: Már King Krush is olyan sikeres lap volt, tényleg megérte még rosszabb formában kiadni.

1/5

Dekhal: Egy Silence deckben el tudnám képzelni, bár tekintve, hogy azok eddig sem vezettek túl nagy eredményre, nem hiszem hogy több Wailing Soult fogunk látni Rankedben mint eddig. Eddig nagyon azt érzem, hogy a Legendary-k felhigítása folyik, nem nagyon láttam jobbat a jelenlegieknél a Grand Tournament kiegészítőben.

2/5

Deulazor: Igazság szerint ami az előnye lenne, azt el is vették tőle. Ezzel nem tudod lezavarni a late-game-re lepoke-olt szembenülőt. Szívesebben hozom a jól ismert Molten Giant vagy Sea Giant lapokat ennél, de azokat se sűrűn használom.

1/5

(6) Sea Reaver (6/7)

When you Draw this card, deal 1 damage to all YOUR minions



Destinix: Láttam nagyon lelkes Patron Warrior kapcsán felmerülő reakciókat, én mégsem látom be, mi értelme a véletlenszerű önsanyargatásnak. Számos kombót ismerünk, ami a szadomazóról szól ebben a kasztban, de a Sea Reaver rossz ütemben történő felbukkanása könnyen végzetessé válhat, ha épp emiatt veszítünk el harcosokat a boardról. Szerintem Epic kategóriában ilyen statok mellett belefért volna, hogy a teljes boardot megpofozza.

2/5

Akazay: Nem tudom, hogy hány Warrior karácsonyi listáján szerepelt egy Boulderfist Ogre egy borzasztó hátránnyal, de a Mikulás meghozta. A Flame Leviathan népszerűsége lebeghetett a fejlesztők szeme előtt.

1/5

Dekhal: Túl random ahhoz, hogy megbízhatóan ki lehessen használni a képességét, ezért nem fogunk vele találkozni. De nézzük a jó oldalát! 100 dust ajándékba.

1/5

Deulazor: Ha a Warriorod elég tanky, és a minionjaid a damage-re reagálnak (lásd: Grim Patron, Armorsmith, Axe Flinger, stb.) akkor itt már nem biztos, hogy el kell menned a 9. körig. Bízom ebben a lapban, ha self minion damage-es paklid van, szerintem ez egy csúnya keylap, ami nagy turbót jelent! Elárulom, én ezzel a Warrior paklival, amiben a fent említett lapok kulcsszerepet töltenek be, rank 16-ra jutottam, de onnan már nem ment tovább.

4/5

(3) Healing Wave

Restore 7 Health. Reveal a minion in each deck. If yours costs more, Restore 14 instead



Destinix: Végre egy újabb Joust lap, ami a minigame bukása esetén is megéri az árát. Nem kell szégyenkeznie sem a Holy Light, sem a Healing Touch mellett, ha pedig szerencsések vagyunk, végre heggé forrhatnak a sebeink!

5/5

Dekhal: Egy alapból jó kártya, ami egy pozitív Joust után még jobbá válhat. Kiemelten pozitív, mert nagy szüksége volt egy ilyen kártyára a Shamannak.

5/5

Deulazor: Ez a lap úgy kellett a Shamannak mint egy falat kenyér! Ráadásul csak 3 manába kerül. Nem eresztem hosszú lére. KELL!!!

5/5

Akazay: Emellett sokszor elmegyünk, de ami nálam az 5 pontos kategóriába helyezi ezt a lapot, az a tény, hogy nem csak az arcunkat gyógyítgathatjuk vele. Persze ez nem egy gyakori szituáció, de mondjuk egy Earth Elementalnak adni egy második életet…

5/5

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése